Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лиз Тръс с пълна подкрепа за Украйна
7 Септември 2022
Новият британски премиер Лиз Тръс разговаря с украинския президент Володимир Зеленски
Новият британски премиер Лиз Тръс разговаря с украинския президент Володимир Зеленски, обещавайки му пълна подкрепа. Зеленски я покани на посещение в Украйна. Лиз Тръс разговаря и с Джо Байдън като двамата си обещаха да заздравят отношенията през лицето на агресията на Путин, предаде БНР.

В декларация на Даунинг стрийт се казва, че Лиз Тръс е повторила британския ангажимент за спешна подкрепа за свободата и демокрацията в Украйна. В първия ѝ контакт с чуждестранен лидер, откакто пое поста вчера, тя увери Володимир Зеленски, че може напълно да разчита на британската подкрепа в дългосрочен план. Тръс и Зеленски съдиха опитите на Путин да използва енергийната криза като оръжие, като британският премиер изтъкна, че е много важно руското "изнудване" да не попречи на Запада в усилията му да провали замислите на Путин.

Зеленски поздрави  Тръс с назначаването й за британски премиер и изрази увереност, че двамата могат да изградят продуктивни отношения. Зеленски отправи покана към Тръс да посети Украйна. Лиз Тръс разговаря по-късно и с американския президент Джо Байдън.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.