Факти, Анализи, Коментари
   9 Юни 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
7,1 по Рихтер удари Филипините
27 Юли 2022
Епицентърът на земетресението е в планинската и слабо населена провинция Абра на главния остров Лусон, поради което има малко пострадали
Четирима души са загинали при силното земетресение в северната част на Филипините, а около 60 души са ранени, съобщава вътрешното министерство, предаде БТА.

Трус с магнитуд 7,1 по Рихтер разлюля тази сутрин планинската и слабо населена провинция Абра на главния остров Лусон, съобщи Геоложката служба на САЩ. След труса не беше издадена тревога за цунами.

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши нареди незабавното изпращане на спасителни екипи и оказване на помощ. Земетресението е предизвикало свлачища, повредило е сгради и е наложило евакуация на хората във високите сгради в столицата Манила, съобщиха официални представители, цитирани от ДПА.

Епицентърът е на 335 км северно от Манила. Някои райони са останали без ток и телефонни връзки. Вторични трусове се усещат на всеки 15 минути.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.