Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бразилски полицаи задушили с газ чернокож мъж в багажник на кола
27 Май 2022
На кадрите, разпрастранени в Twitter, се вижда как полицаите държат насила мъж в багажника на патрулката, докато от него излиза гъст облак от бял дим
Видеоклипове, разпространени в Twitter, на който се вижда как двама пътни полицаи задушават с газ чернокож мъж в багажник на автомобил, потресоха Бразилия, предаде БНР, цитирайки Асошиейтед прес.

На кадрите се вижда как в североизточния щат Сержипи, полицаите държат насила 38-годишен мъж в багажника на патрулката, докато от него излиза гъст облак от бял дим, който изглежда като сълзотворен газ.

Чува се как мъжът вика и се вижда как за известно време рита, докато краката му са извън автомобила, преди в крайна сметка да престане да мърда.

Полицаите изобщо не се смущават от събралото се множество хора, които ги молят да бъдат човечни и снизходителни.

Кошмарната случка провокира голямо възмущение в социалните мрежи и десетки хора излязоха на демонстрации, блокираха пътища и запалиха автомобилни гуми.

"Населението е потресено", казва човек на видеоклип от протеста, публикуван в Тwitter.

"Те убиха човека!", заяви с високоговорител пред множеството демонстранти друг участник в протестната проява.

Федералната пътна полиция защити униформените като настоя, че починалият мъж е бил агресивен и е оказал "активна съпротива" на органите на властта, които просто са се опитвали да го усмирят.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.