Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС смята да конфискува замразени задгранични активи на Русия, за да възстанови Украйна?
9 Май 2022
Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел
Евросъюзът би трябвало да обмисли конфискация на замразени задгранични активи на Русия, с цел да подкрепи възобновяване на Украйна след войната. Това съобщи в изявление за "Файненшъл таймс" висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, съобщи Ройтерс. Европейски Съюз и западните съдружници би трябвало да лимитират интернационалните запаси на Централната банка на Русия след нашествието в Украйна.

Борел уточни пред вестника, че би било разумно за Европейски Съюз да направи това, което започнаха и Съединени американски щати с активите на Централната банка на Афганистан, откакто талибаните поеха властта в страната. " Имаме парите в нашите джобове и някой би трябвало да ми изясни за какво е това добре за Афганистан, а за Русия - не ", сподели Борел.

"Вашингтон замрази афганистанските активи и възнамерява да употребява част от тях в поддръжка на афганистанския народ, а останалите за обезщетения при възможни правосъдни искове против ислямските екстремисти." Той акцентира, че въпросът за финансирането на възобновяване на Украйна е основен политически въпрос, като се има поради "невероятната сума", която би трябвало да бъде предоставена.

Официалните представители на Европейски Съюз към този момент изследваха дали запасите на Русия могат да бъдат употребявани по някакъв метод за възобновяване на Украйна, само че до момента Брюксел не е показал никакви оферти по този въпрос. По-рано шефът на Централната банка на Русия Елвира Набиулина съобщи, че вследствие на глобите на Запада са замразени към 300 милиарда долара от валутните запаси на Русия. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
11 May, 2022 | 08:41

Има събития от бъдещето, които могат да бъдат променяни, както и такива събития, които е абсолютно забранено да бъдат променяни. Или с други думи казано - трябва да се случат така, както са видяни. И веднага давам пример : През далечната 2009 - година описах дадено събитие с думите " Жiвела Украiна ! " Вече през 2012 - година описах днешните събития с думите " Русия изчезва от политическата карта на света, оставайки единствено като географско понятие ! През миналата година отново потвърдих същото предсказание, този път с добавката Рус - БелаРус !

водач на МПС
10 May, 2022 | 11:38

Още преди 2 месеца посочих, че ЕС ще налее в Украйна 300 милиарда долара, като целта е да я възстановят и превърнат във витрина на капиталистическия свят. Ето откъде са парите - от приближените на мистър Путин руски олигарси !

водач на МПС
10 May, 2022 | 11:27

Навремето, до 1989 г., ГДР бе превърната във витрината на соцлагера , изцяло с пропагандна цел да покажат на западния свят колко хубав е социалистическият строй. По онова време ГДР граничеше с Федерална Република Германия. От друга страна Унгария граничеше с Австрия. ето защо и пътищата бяха пътища, и имаше всичко, и то в неограничени количества .


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.