Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Война: ден 17
12 Март 2022

В над 15 региона на Украйна рано тази сутрин са прозвучали сирени за въздушни нападения, включително в Киев, Одеса на юг, Суми на север, Харков на изток и Днипро на югоизток, съобщават местните медии.

За тази сутрин са договорени хуманитарни коридори за североизточния град Суми, съобщи ръководителят на Областната държавна администрация Дмитрий Живицки в Телеграм. Евакуацията ще започне в 9 часа местно време с превозни средства, които ще тръгват от шест места в региона. Всички конвои ще се насочват към централния град Полтава и се очаква да пристигнат там между 13 и 14 часа.

Украинският президент Зеленски обвини Русия, че не позволява на цивилните граждани да напуснат обсадения град Мариупол и заяви, че днес украинските власти ще се опитат да доставят на хората там храна и медикаменти. Властите съобщиха, че над 1500 души са били убити в града, а тези, които са останали, са изправени пред минусови температури и липса на електричество.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.