Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Путин приведе руските ядрени сили в специална готовност
27 Февруари 2022
Заповядвам на министъра на отбраната и на началника на генералния щаб силите на руската армия за възпиране да бъдат приведени в особен режим на носене на бойното дежурство
Руският президент Владимир Путин нареди силите за възпиране на руската армия да бъдат приведени в особен режим на бойно дежурство, предаде БНР. На среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с началника на генералния щаб Валерий Герасимов президентът Путин заяви:

"Заповядвам на министъра на отбраната и на началника на генералния щаб силите на руската армия за възпиране да бъдат приведени в особен режим на носене на бойното дежурство".

Владимир Путин подчерта, че западните страни не само налагат нелегитимни санкции на Москва, но и високопоставени длъжностни лица във въдещите натовски държави допускат агресивния изказвания по отношение на Русия. На сайта на руското министерство на отбраната пише, че стратегическите сили са “предназначени за възпиране на агресии срещу Русия и нейните съюзници, както и за разгром на агресора, включително във война с използването на ядрено оръжие".

По държавната телевизия руският президент каза:  „Както виждате, не само, че западните държави предприемат неприятелски мерки срещу страната ни в икономическото измерение - имам предвид незаконните санкции, за които всички знаят много добре - но и висшите служители на водещите страни от НАТО си позволяват да правят агресивни изявления по отношение на страната ни".

Белият дом отговори, че руският президент Владимир Путин си измисля заплахи. "

"Свидетели сме на подобно поведение през целия конфликт, измисля си заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна агресия", заяви прессекретарят на Белия дом Джен Саки.

Това е опасна реторика и безеотговорно поведение - реагира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че вече сме изправени пред новото нормално за нашата сигурност.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.