Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зеленски: Искаме преговори, но не в Беларус, защото е съучастник във войната
27 Февруари 2022
Разбира се, искаме мир. Искаме да се срещнем, искаме край на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку. Би бил подходящ всеки град в страна, от чиято територия не се изстрелват ракети
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли руско предложение за преговори в Беларус днес, заявявайки, че самият Минск е съучастник в руската инвазия, но същевременно остави възможност за преговори на други локации, предаде БНР, цитирайки Ройтерс.

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк подчерта, че позицията на украинския държавен глава остава същата – само реални преговори и никакви ултиматуми.

Преди това Кремъл съобщи, че руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинската страна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни днес, делегацията в Гомел включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Зеленски на свой ред каза, че е отворен за преговори в други страни, които не са били враждебни към Украйна:

"Разбира се, искаме мир. Искаме да се срещнем, искаме край на войната! Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние го предложихме на руската страна. Би бил подходящ всеки един друг град в страна, от чиято територия не се изстрелват ракети. Само по този начин преговорите могат да бъдат честни и окончателно да сложат край на войната", каза Зеленски.

Украйна създава чуждестранен „международен“ легион за доброволци от чужбина, заяви още днес украинският президент.

„Това ще бъде ключово доказателство за вашата подкрепа за страната ни“, изтъкна той.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.