Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Война: ден 4
27 Февруари 2022
Руската атака в Украйна продължава с координирани удари от всички посоки
снимка Уикипедия
снимка Уикипедия
Трета нощ на ракетни удари и сражения в Украйна. До Харков е взривен газопровод. Украинските власти предупреждават за опасност от екологична катастрофа. Атакуван е и петролопровод край Киев. Руската атака в Украйна продължава с координирани удари от всички посоки.

На 30 километра от Киев е взривеното петролно депо. Местните власти предупреждават за опасност от токсично замърсяване. Жителите на Харков са призовани да покрият прозорците с мокри чаршафи и да не излизат навън.

От канцеларията на украинския президент съобщиха, че при експлозията се е образувал облак с формата на гъба. За втория по големина град в Украйна се водят ожесточени сражения. Местните власти заявиха, битките продължават и увериха, че града все още е под украинска власт. Харков се намира на 40 километра от руската граница.

Битката за Киев продължава. За жителите на украинската столица нощта започна със сирени. От вчера от 17 часа до днес в 8 действа комендантски час. Кметът на града предупреди, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде смятан за враг.

Продължават сраженията и в Луганска област. Според информация на Пентагона, най-малко 50 процента от руските ударни сили вече са на територията на Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.