Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Германия стана страшно
15 Юли 2021
Обилният дъжд - до 200 л на кв.м, предизвика наводнения, в които до момента са установени 42 загинали и над 70 изчезнали
От няколко дни в Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц вилнее циклонът "Бернд". Обилният дъжд - до 200 л на кв.м, предизвика наводнения, в които до момента са установени 42 загинали и над 70 изчезнали, предаде КРОСС, цитирайки "Билд". Съобщава се за шест срутени къщи през нощта в района на Шулд близо до Аденау. Според говорител на полицията там са изчезнали няколко души. Много къщи са нестабилни и съществува риск да паднат. Обявено е бедствено положение, а няколко населени места са откъснати от външния свят.

Спасителите не успяват да достигат до всички места и в операцията са включени и хеликоптери, съобщи „Тагесшау". Над 150 000 жители са без ток. Много хора са излезли по покривите на домовете си и трябва да бъдат спасени. В къмпинг „Щалхюте" къмпингуващите са се покатерили върху караваните си и очакват там помощ от властите. Гражданите, които живеят в непосредствена близост до реки, са помолени да отидат в по-високите райони. Проливните дъждове, които се изляха върху някои части на Германия, Швейцария, Белгия и Люксембург причиниха хаос и сериозни щети.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.