Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Aвтомобил се вряза в загражденията пред американския Конгрес - има загинали
3 Април 2021
Няма информация за самоличността на шофьора и за мотива на нападателя
Един офицер загина, а втори е ранен, след като автомобил се вряза в барикадата пред американския Конгрес. Органите на реда откриха огън, при което заподозреният за нападението загина.

Комплексът на Капитолия попадна в режим на локдаун малко след 1 ч. следобед в петък, местно време (20 ч., българско време), след като автомобил се вряза в заграждения. По данни на властите, след сблъсъка шофьорът е излязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите. Тогава органите на реда са открили огън.

Няма информация за самоличността на шофьора и за мотива, но се знае, че застреляното лице не е било в радара на властите.

Заподозряното лице, както и двамата униформени, които са били блъснати от автомобила, са били откарани в болници, където заподозреният и единият от униформените са починали.

Началникът на полицията на американската столица заяви, че случилото се "не изглежда да е свързано с тероризъм".

Съобщава се за мобилизиране на Националната гвардия и затваряне на улици в района. Работещите в Капитолия са били призовани да стоят далече от прозорци и да намерят безопасно място. Смята се, че малко хора са били в сградата, заради почивните дни около Великден.

Наскоро бяха свалени загражденията от външния периметър на Капитолия, но вътрешните останаха. Засилените мерки за сигурност са в сила от щурма на Капитолия през януари от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп. При атаката стотици се сблъскаха с охраняващите, нахлуха в сградата и отправиха заплахи срещу законодателите. Един униформен загина в резултат на щурма, както и четирима други, които са участвали или са били в близост.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.