Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доналд Тръмп напусна Белия дом
20 Януари 2021
Тръмп направи обзор на своите постижения. Той пожела късмет и успехи на новата администрация
Доналд Тръмп и съпругата му Мелания напуснаха Белия дом няколко часа преди церемонията по полагане на клетва от Джо Байдън

Действащият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп и съпругата му Мелания напускат Белия дом в 08:00 часа сутринта местно време и ще летят до имението си Мар-а- Лаго във Флорида, пропускайки церемонията във Вашингтон.

Президентът Тръмп пристигна в Обединената база Андрюс за последната си церемония за сбогуване, той е видян публично за пръв път от повече от седмица. Очаква се той да се прости с кратка реч, преди да потегли на последния си президентски полет до Палм Бийч.

Тълпата скандира „ние те обичаме" и Тръмп отговори „и ние ви обичаме! И го казвам от сърце". "Невероятни четири години, постигнахме много заедно", каза той. Мелания Тръмп каза, че да бъде първа дама "беше най-голямата ми чест, благодаря за вашата любов и подкрепа. Бог да ви благослови всички!"

Тръмп направи обзор на своите постижения, сред които и създаването на ваксина срещу коронавируса (който той отново нарече "китайския вирус") "за 9 месеца, вместо за 10 години, за 5 години". Той добави, че получените за него 75 милиона гласа в загубените избори срещу Байдън е рекорд за настоящ президент.

Той пожела късмет и успехи на новата администрация, защото е завещал добра основа за това. "Нещата, които направихме, бяха невероятни. Аз винаги ще се боря за вас - ще наблюдавам, ще слушам, и ви казвам: бъдещето на тази страна никога не е било по-добро! Довиждане, обичаме ви, ще се върнем по някакъв начин! Искам да благодаря на вицепрезидента Майк Пенс, на Конгреса - работихме добре, е, с определена част от Конгреса. И всички прекрасни хора от Вашингтон - желая ви хубав живот, ще се видим скоро!"

В същото време в официалния график на вицепрезидента Майкъл Пенс е посочено участието му в церемонията по инаугурацията на Байдън. Самият демократ по-рано заяви, че би приветствал присъствието на Пенс и че той само се радва от това, че Тръмп ще пренебрегне церемонията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.