Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ваксината на Moderna срещу Covid-19 получи разрешение за ползване в ЕС
6 Януари 2021
EMA обяви, че е одобрила ваксината срещу Covid-19 на Moderna за употреба в Европа при хора на възраст над 18 години
Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението на европейския регулаторен орган по лекарствата, което ще позволи на властите в Европа да ускорят процеса на имунизация на стария континент с цел ограничаване на разпространението на Covid-19, съобщава Ройтерс.

След като преди Коледа Европейската агенция по лекарствата (EMA) даде зелена светлина за използването на коронавирусната ваксина на компаниите Pfizer и BioNTech, днес лекарственият регулатори одобри и ваксината на Moderna.

EMA обяви, че е одобрила ваксината срещу Covid-19 на Moderna за употреба в Европа при хора на възраст над 18 години. Агенцията по лекарствата добави, че ваксината е била използвана в проучване, включващо около 30 000 души, в което е показала ефикасност от около 94,1%.

"Тази ваксина ни предоставя още един инструмент за преодоляване на настоящата извънредна ситуация. Това е доказателство за усилията и ангажираността на всички участващи, че имаме тази втора положителна препоръка за ваксина по-малко от година след обявяването на коронавирусната пандемия от страна на Световната здравна организация", заяви изпълнителен директор на EMA Емер Кук.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.