Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Все още не е ясен новия американски президент
5 Ноември 2020
Джо Байдън вече изглежда си е осигурил 264 от необходимите 270 гласа, коментират експерти
Кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в Съединените щати - Джо Байдън води пред настоящия президент Доналд Тръмп с почти 120 хиляди гласа при почти пълно преброяване на гласовете в ключовия щат Мичиган, съобщиха информационните агенции, предаде БНР.

По данни от преброени 99% от гласовете Байдън получава 50,3 процента от вота, а Тръмп - 48,1 процента. Разлика, която е доста по-голяма от преднината на Тръмп в Мичиган през 2016 година, когато той надделя с малко над 10 хиляди гласа.

С шестнайсетте електори, които Мичиган изпраща в избирателната колегия за избор на президент, Джо Байдън вече изглежда си е осигурил 264 от необходимите 270 гласа, коментират експерти.

В същото време неговото изоставане от Доналд Тръмп в щата Джорджия продължава да намалява и вече е сведено до едва 23 009 гласа, според последна информация на CNN и Decision Desk, като остават да бъдат преборени около 90 000 гласа, които бяха подадени по пощата. Към настоящия момент Тръмп печели 49,62% от гласовете в Джорджия спрямо 49,15% за Байдън.

Трябва да се има предвид, че в този щат (Джорджия) даден кандидат може да поиска повторно преброяване на гласовете, ако разликата с неговия основен претендент е в рамките на 0,5 на сто, но няма автоматично повторно преброяване.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.