Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор във Франция
29 Октомври 2020
Две жени, на 70 и 40 години, и клисар от църквата "Успение Богородично" в Ница са жертвите на терористичната атака
Франция преживя поредния терористичен атентат, извършен сутринта в църквата "Нотр Дам" в Ница. Трима души са убити с нож от ислямист, предаде БНР. В страната задейства най-високата степен на антитерористичния план.

Две жени, на 70 и 40 години, и клисар от църквата "Успение Богородично" в Ница са жертвите на терористичната атака сутринта. Въоръженият с нож нападател е нахлул в храма малко след отварянето му и се е нахвърлил върху подранилите богомолци с викове "Аллах е велик". Две от жертвите са заклани на място, третата е успяла да избяга, но е починала от раните си.

Нападателят, сериозно ранен при схватката с полицията, се намира в болница. Според свидетелства той е продължил да вика "Аллах акбар" дори след раняването си и се е представял като Брахим, 25 годишен. Антитерористичната прокуратура веднага откри разследване по случая, в цялата страна е въведена най-високата степен на плана за терористична опасност.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.