Факти, Анализи, Коментари
   25 Септември 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проливни дъждове и свлачища в Япония - 38 загинали
6 Юли 2020
Около 40 000 военни са се включили в спасителните мисии, а в евакуационните центрове се взимат всички мерки за предотвратяване на зараза с коронавирус
Близо 40 души се смята, че са загинали заради проливните дъждове в Япония, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Те предизвикаха наводнения и свлачища през уикенда и до момента отнеха живота на 21 души. Още 18 не дават признаци на живот и се смята, че са мъртви, но смъртта им още не е потвърдена официално, а 13 души са в неизвестност, каза на пресконференция главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.

Суга каза, че около 40 000 военни са се включили в спасителните мисии, а в евакуационните центрове се взимат всички мерки за предотвратяване на зараза с коронавирус.

Рекордно количество дъжд падна в събота сутринта в префектурата Кумамото на остров Кюшу, заради което преляха реки и бяха наводнени зони с малка надморска височина.

Това е най-тежкото природно бедствие в Япония от тайфуна Хагибис през октомври миналата година, отнел живота на около 90 души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.