Факти, Анализи, Коментари
   5 Октомври 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима загинали при нападение с нож във Великобритания
21 Юни 2020
Двама души със сериозни прободни рани са били откарани с хеликоптери на Бърза помощ в Кралската болница на графство Бъркшър в Рединг
Трима души са били убити, а други трима са сериозно пострадали при нападението с нож в парк в английския град Рединг. Това се казва в официално изявление от местната полиция, цитирано от Франс прес. От там потвърдиха и че е започнало разследване за убийство, както и че инцидентът, станал снощи, не се третира като терористичен акт, съобщава КРОСС.

Арестуван е и един човек. Според „Прес асосиейшън" арестуваният е либиец. Двама души със сериозни прободни рани са били откарани с хеликоптери на Бърза помощ в Кралската болница на графство Бъркшър в Рединг.

Медиите съобщиха за три жертви при инцидента и че двамата ранени в болницата са в критично състояние. Те цитират свидетели, че въоръжен с нож мъж е крещял нещо неразбираемо и е нанасял удари в областта на шията и врата на околните.

Полицията незабавно отцепи парка „Форбъри гардънс" в Рединг и помоли гражданите да избягват района. По-рано в парка антирасисткото движение „Black Lives Matter" проведе мирна демонстрация. От местната полиция заявиха, че случаят няма връзка с демонстрацията, която е приключила два часа преди инцидента.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател писа в социалната мрежа Туитър, че е сериозно загрижена от съобщенията от Рединг.

Като "ужасяващ инцидент" определи британският премиер Борис Джонсън нападението, предаде Ройтерс.
„Мисля си за хората, засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг", написа Джонсън в Туитър, където в пост благодари на службите за спешна помощ, която се указали на пострадалите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.