Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Д-р Антъни Фаучи: САЩ рискуват "ненужно страдание и смърт"...
12 Май 2020
... ако икономиката на страната бъде рестартирана твърде рано
Един от водещите експерти по инфекциозни болести към Белия дом, д-р Антъни Фаучи, се очаква да предупреди във вторник Сената, че САЩ рискуват "ненужно страдание и смърт", ако икономиката на страната бъде рестартирана твърде рано, съобщава вестник "Ню Йорк Таймс".

Д-р Фаучи, директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести и лицето на американското обществено здравеопазване в настоящата коронавирусната пандемия, ще даде във вторник показания пред Здравната комисия на Сената посредством видеконферентна връзка

Преди това обаче да стане факт, той изпрати имейл до репортер на "Ню Йорк Таймс“ в понеделник вечерта с това, което планира да каже пред сенатската комисия, а именно "опасността от опита на страната да отвори преждевременно".

В този имейл д-р Фаучи предупреждава, че ако американските щати отворят наново, без да следват указанията на Белия дом - което много от щатите вече правят - те рискуват още повече коронавирусни огнища в цялата страна.

"Това не само ще доведе до излишни страдания и смърт, но всъщност би ни върнало назад в опита да се върнем към нормалността", посочи той пред "Ню Йорк Таймс".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.