Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тръмп: Има доказателства, че Covid-19 произлиза от института в Ухан
1 Май 2020
Президентът заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология
Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът е произлязъл от китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства. "Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.  

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна. 

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
02 May, 2020 | 04:12

ЦК на Световното еврейство и лично Генералния Секретар подържат и трите кита на дезинформация - Китайския, Американския и Природния произход на вируса, но не може да пренебрегнат и подозрението, че е еврейски! - Най после ние държим Парите, Правителствата и Армиите на света, включително и този $ъкан Китай, който след Мао ние го напомпахме. Пренебрежението към еврейските Мишца може и да донесе Национализация на нашите банки и въобще Национал Социализъм на правителствата и Армиите! А това ще е отричане на холокоста и устройването на истински! Не, това човечеството няма да позволи, - най после гоите са на наша издръжка!

USA
01 May, 2020 | 23:49

Обаче днес американското разузнаване обяви, че вируса е дошъл от природата. Тръмп пак стана смешен!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.