Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Евродепутатите призовават за по-силен отговор на ЕС срещу COVID-19
16 Април 2020
Евродепутатите признаха, че ЕС е могъл да действа още по-рано и по-бързо, но подчертаха, че солидарността в рамките на ЕС е възстановена
В дебат с Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел евродепутатите призоваха за по-координирани европейски действия за защита на гражданите и подкрепа на икономиката, съобщава КРОСС.

Евродепутатите признаха, че ЕС е могъл да действа още по-рано и по-бързо, но подчертаха, че солидарността в рамките на ЕС е възстановена. Европейците показаха щедрост, това че си помагат взаимно и че могат да действат много ефективно. Въпреки това, ЕС трябва да направи повече и то спешно, за да възстанови Европа, ако иска да стане по-устойчив и ефективен.

Много от говорителите посочиха, че затворените граници никога не са били решение и призоваха за обща стратегия за излизане от кризата и план за възстановяване в рамките на нов, амбициозен и дългосрочен бюджет, който да смекчи социалните, икономическите и финансовите ефекти от карантината.

Председателят на Парламента Д. Сасоли благодари на всички, които са на първа линия и водят Европа напред:

„В момента нашите медицински специалисти са начело в борбата с този вирус. Те заслужават цялата ни подкрепа, възхищение и благодарност за работата, която вършат и за щедростта, която проявяват дори при най-трудните обстоятелства. Казах го и го повтарям, човечността на нашите граждани е нашето най-голямо предимство.

Особено важно е да поддържаме нашите демокрации живи и да се вслушваме в нашите граждани през този период. Тази седмица ще обсъдим и гласуваме резолюция относно координираните действия на ЕС за борба с пандемията и нейните последици, заедно с други спешни мерки. Нашата цел е да гарантираме, че възможно най-добрите действия са предприети и че максимално възможните ресурси са достъпни за държавите членки. Трябва да бъдем амбициозни, защото европейските граждани се нуждаят от бърза реакция.

В този момент ние трябва да сме гласът на нашите смели граждани, да проявим дисциплина и да направим всичко възможно, за да изградим по-добро бъдеще."

Дебатът ще приключи с резолюция, която ще бъде гласувана в петък.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.