Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Италианското правителство удължава карантината
19 Март 2020
Почти 3000 души са починали от коронавируса в Италия, броят на заразените надхвърли 35 хиляди
Италианското правителство ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки, въведени заради разпространяването на коронавируса. Това заяви премиерът Джузепе Конте пред вестник „Кориере дела Сера".

„Правителствените мерки, включващи прекратяване на търговската дейност, затваряне на училищата, не могат да не бъдат удължени", каза той. Според Конте ограниченията дават резултати при сдържането на разпространението на коронавируса, но все още не е ясно, кога ще бъде преминат пика, предаде БГНЕС.

Освен това, правителството планира да въведе допълнителни ограничения за населението, които могат да засегнат разходките на чист въздух. Министърът на транспорта Паола Де Микел издаде снощи поредната заповед за намаляване до минимум на железопътните съобщения: отменени са 85% от влаковете. Правителството също така нареди да се намали работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни учреждения работят дистанционно. Намаля персоналът в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

По-рано бе обявено, че карантината, включваща забраната за предвижване на населението без основателна причина, се въвежда до 3 април. Ватикана вече обяви, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Почти 3000 души са починали от коронавируса в Италия, броят на заразените надхвърли 35 хиляди, а над 4000 души са се излекували.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.