Факти, Анализи, Коментари
   27 Септември 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Опразниха магазините във Великобритания - сложиха лимити
18 Март 2020
"Става все по-лошо", казват от една от големите групировки супермаркети във Великобритания
Паническото пазаруване на британски купувачи ескалира в сряда, което доведе до опразване на щандовете от уплашени клиенти, грижещи се за своята изолация заради коронавируса. Това накара големи вериги магазини като Tesco и Sainsbury's да въведат ограничения на покупките, предаде КРОСС.

Премиерът Борис Джонсън, който се сблъска със сериозни критики за това, че действа твърде бавно и твърде предпазливо, за да се справи с пандемията от Covid-19, заяви във вторник, че няма причина хората да се презапасяват и че доставките на храни са подсигурени.

В супермаркетите в цялата страна обаче пазаруващите се изплашиха. Около някои супермаркети се извиха огромни опашки в сряда, заявиха репортери на Ройтерс.

"Става все по-лошо", каза източник в една от големите групировки супермаркети във Великобритания.

За да се справи с паническото пазаруване, Sainsbury's взе решение на ограничи клиентските покупки. Tesco пък позволява на своите клиенти да закупуват само по две опаковки от определени артикули като сушени тестени изделия, тоалетна хартия и мляко с голяма трайност.

Големите хранителни магазини във Великобритания, включително лидерите на пазара Tesco, Sainsbury's, Asda и Morrisons, заедно с веригите магазини с намалени цени като Aldi и Lidl, се борят повече от седмица, за да поддържат щандовете си заредени със стока.

В понеделник Aldi стана първият магазин за хранителни стоки в Обединеното кралство, който въведе лимити, като ограничи клиентите да купуват до четири броя от всеки един продукт по време на всяко посещение в магазина.

Веригата магазини Morrisons пък предупреди, че е изправена пред извънредни времена.

"В момента сме изправени пред безпрецедентни предизвикателства и несигурност при справянето с Covid-19", заявиха председателят на компанията Андрю Хигинсън и нейният изпълнителен директор Дейвид Потс.

Супермаркетната индустрия в страната посочва, че работи в тясно сътрудничество с доставчиците, за да продължи движението на храната през системата и за да се правят повече доставки в магазините, за да се запълнят рафтовете отново.

Отбелязва се, че все още идват доставките от Европа, въпреки наложените блокади в Италия, Испания и Франция.

Един от изпълнителните директори на верига супермаркети пък посочи, че британското правителство едва сега започва да разбира мащабността на кризата в тяхната индустрия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.