Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втора извъредна среща на здравните министри от ЕС
6 Март 2020
На първото заседание на 13 февруари заразените с коронавирус в ЕС бяха малко над 30, а три седмици по-късно те вече са 3400
Министрите на здравеопазването на страните от Евросъюза се събират на второ извънредно заседание в Брюксел, посветено на борбата с разпространението на коронавируса.

Министрите ще обсъдят ситуацията в момента, координацията между страните-членки и тяхната подготовка за отговор. България ще бъде представена от здравния министър Кирил Ананиев. На първото заседание на 13 февруари случаите в ЕС бяха малко над 30, а три седмици по-късно те вече са 3400 в Общността, Великобритания, Монако, Сан Марино и Швейцария.

Специалисти предполагат, че те са много повече, тъй като не всички заразени са потърсили лекарска помощ. Най-много случаи в ЕС има в Италия - 2500. При последната оценка на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията рискът от разпространение на коронавируса в Общността бе променен от умерен на висок. Като цяло обаче, ЕС остава на фаза "сдържане" на заболяванията.

Европейският парламент ще проведе пленарната си сесия следващата седмица в Брюксел вместо в Страсбург заради форсмажорните обстоятелства, свързани с разпространението на коронавируса, съобщиха източници пред "Хоризонт" . Председателят на парламента Давид Сасоли е изпратил имейл, в който подчертава, че според медицинската служба на Европарламента ситуацията има развитие през последните дни и часове. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.