Факти, Анализи, Коментари
   4 Март 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара за борба с коронавируса
4 Март 2020
Сумата трябва да смекчи и икономическите последици
Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара, за да се помогне на държавите в борбата с епидемията от коронавируса. Сумата трябва да смекчи и икономическите последици.

Междувременно расте броят на починалите от новия коронавирус в Италия и те вече са 79. Четвърти смъртен случай е бил регистриран във Франция. Десетки хиляди ученици в засегнатите френски райони остават по домовете. 

В Германия заразените също се увеличават и вече са 188. Заразата се е разпространила в  13 от 16-те германски провинции, като най-много са в Северен Рейн – Вестфалия.

Китай отбеляза леко намаляване на новите случаи на заразени с вируса, разболял десетки хиляди хора. Днес властите съобщиха за 119 нови случая - спад в сравнение със 125-те, за които беше съобщено вчера. От Ковид-19 са починали още 38 души, с което смъртните случаи в континентален Китай стават 2981.

В Китай има най-много случаи на заразени с новия коронавирус - 80 270. В Ухан, откъдето тръгна болестта, още 1859 души са излекувани и изписани от болница, но остават под двуседмична карантина. Тъй като броят на новопостъпилите в болница е по-малък от изписаните, властите на провинция Хубей казаха, че планират да затворят някои от полевите болници, които бяха създадени в последните седмици за справяне с големия поток от пациенти.

Аржентина и Чили вчера потвърдиха първите си случаи на заразяване с коронавируса. С тях заразените в Латинска Америка стават 20. Аржентинският пациент се е върнал на 1 март от пътуване в Северна Италия, чилийският случай също е човек, пътувал до Европа.

Обединените арабски емирства обявиха, че от неделя затварят за четири седмици училищата и висшите учебни заведения заради коронавируса. Целта е да се спре разпространението му.

Затова се изтегля началото на пролетната ваканция, която би трябвало да започне на 29 март и да продължи до 12 април.

В ОАЕ двама руснаци са се заразили с коронавируса. Те са били в контакт с участници във колоездачно състезание, у които беше открит новия вирус.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.