Факти, Анализи, Коментари
   18 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уолстрийт се срина
26 Февруари 2020
Участниците на пазара са силно обезпокоени от отражението на разпространяващата се епидемия от коронавирус върху световния икономически растеж
След покачването си при откриването на сесията днес, котировките на Уолстрийт отново потънаха в обедната търговия, ден след най-големия пазарен срив от две години, предаде БТА. Участниците на пазара са силно обезпокоени от отражението на разпространяващата се епидемия от коронавирус върху световния икономически растеж. Повече компании предупредиха, че епидемията ще навреди на финансите им.

Сред тях бяха Юнайтед еърланс (United Airlines) и Мастъркард (Mastercard). Нови случаи на заразата бяха регистрирани в Европа и Близкия изток, доста далеч от епицентъра в Китай.

Сривът в понеделник причини загуба от над 1000 пункта за Дау Джоунс, заличавайки покачването му за годината.

Стандард енд Пуърс 500 сега е с 5,8 на сто под рекордната си стойност от миналата сряда.

Акциите на технологичните компании, които са силно зависими от продажбите в Китай, както и от китайските доставки, за пореден път поевтиняха най-много от останалите. Котировките на Епъл (Apple) отстъпиха с 1,7 на сто.

Цените на облигациите продължиха да се покачват. Лихвите по 10-годишните американски държавни ценни книжа спаднаха до 1,32 процента спрямо 1,37 на сто.

Поевтиняха и акциите на енергийните компании, следвайки спада на цените на петрола.

Промишленият индекс Дау Джоунс изгуби 280 пункта или 1 на сто до 27 673 пункта.

По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500 също спадна с 1 на сто, също с 1 процент се понижи и индексът на високотехнологичните дружества NASDAQ.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.