Факти, Анализи, Коментари
   28 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Появи се видео, показващо как ракета сваля украинския боинг
10 Януари 2020
Визуални и звукови следи в кадрите съвпадат с информация за посоката на полета от сателитни снимки в района на катастрофата
Видео, чиято автентичност е потвърдена от „Ню Йорк таймс", изглежда показва как иранска ракета поразява самолет край летището на Техеран в района, в който украински самолет се разби в сряда, когато загинаха всички 176 души на борда, съобщи КРОСС.

Докато следователи се опитва да установят причината за трагичния инцидент, видеоклипът предлага нови следи към катастрофата, която стана само часове след иранска ракетна атака срещу бази с американски военни в Ирак. Американски официални лица заявиха вчера, че вярват, че иранска ракета случайно е свалила самолета.

Малка експлозия избухва, когато предполагаема ракета удря самолета над Паранд, град край летището, но самолетът не експлодира, става ясно от видеото. Боингът продължава да лети и обръща към аерогарата, пише „Ню Йорк таймс". Обхванат от пламъци, след това самолетът експлодира и се разбива.

Визуални и звукови следи в кадрите съвпадат с информация за посоката на полета от сателитни снимки в района на катастрофата.

Във видеото изминават около 10 секунди от сблъсъка с вероятна ракета до звука от експлозията. Забавянето на звука сочи, че самолетът е бил на малко над 3 км от камерата. Това съвпада с траекторията на украинския боинг, записана от компанията за следене на полети FlightRadar24.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.