Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прекратиха издирването на двамата моряци изезнали в Норвежко море
3 Януари 2020
Причината е, че е изтекъл срокът, в който има шанс двамата моряци да бъдат намерени живи
Двама български моряци, част от екипажа на кораба „Стара планина“, изчезнаха в Норвежко море в четвъртък. По време на редовен курс 9-метрова вълна ги отнесла зад борда.

Капитанът веднага подал сигнал до спасителния координационен център на Норвегия. Изпратени са хеликоптери, които са обходили морската територията.

Вчера вечерта спасителната операция беше прекратена от Норвежката брегова охрана, защото е изтекъл срокът, в който има шанс двамата моряци да бъдат намерени живи. Семействата им са информирани.

Изпълнителният директор на Българския морски флот кап. Александър Калчев заяви в ефира на „Здравей, България”, че той лично е разпоредил корабът да остане в района на инцидента до днес на обяд с надеждата евентуално да бъдат намерени телата на двамата ни сънародници.

Капитанът каза още, че в момента на трагедията метеорологичните условия са били много тежки. Духал постоянен вятър със скорост 20-25 м/сек., имало вълни, високи 9-10 м, а температурата на водата била 5-6 градуса. Калчев каза още, че вълните били толкова големи, че забавяли движението на кораба до човешки ход.

„Обичайно при такива условия не би трябвало да има хора на палубата. Защо двамата моряци са били там предстои да разберем. Възможно е да е имало сериозна причина за това. Възможно е и капитанът да не е могъл да смени курса. Тепърва ще събираме свидетелски показания”, заяви изпълнителният директор на БМФ.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.