Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трети ден хаос във Франция
8 Декември 2019
За кабинета на Макрон декември се очертава сложен заради социалните бунтове
Транспортен хаос за трети пореден ден във Франция. Продължава безсрочният национален протест срещу пенсионната реформа на президента Еманюел Макрон.

Френските държавни железници предупредиха, че движението на влаковете ще остане парализирано поне до понеделник вечерта. А малкото автобуси, които пътуват в Париж, не смогват да извозят пътниците.

Обстановката е неприятна както за французите, които не могат да отидат на работа, така и за милионите туристи в страната. 

В същото време търговци, ресторантьори и хотелиери се тревожат, че ако масовият протест продължи още десетина дни, има сериозна опасност от провал на коледния сезон. 

А за кабинета на Макрон декември се очертава сложен заради социалните бунтове. Вече се подготвя втори протест. Десетки камиони, мобилизирани от организацията на малките и средни предприятия, ще "предприемат действия", за да окажат натиск върху правителството. 

Но този път гневът не е предизивкан от пенсионната реформа, а е заради високата цена на горивата – което беше повод и за началото на акциите на "жълтите жилетки" още през миналия ноември.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.