Факти, Анализи, Коментари
   28 Май 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Масови протести срещу разпускането на парламента във Великобритания
1 Септември 2019
Както съобщават местните медии днес стотици хиляди граждани излязоха на улиците на градовете, противопоставящи се на "замразяването" на парламента
Обединеното кралство е на крачка от собствената си революция на фона на последните изключително непопулярни решения на новия премиер на страната Борис Джонсън.

Както съобщават местните медии днес стотици хиляди граждани излязоха на улиците на градовете, противопоставящи се на "замразяването" на парламента, инициирано от Джонсън. Проявите се разгърнаха в Бирмингам, Глазгоу, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл.

Протестите разтърсват столицата Лондон, както и други градове във Великобритания.

Лидерът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин вече подкрепи протестиращите, като подчерта, че гражданите имат пълно право да изразят несъгласието си с решенията на премиера.
Освен това в социална мрежа Корбин обвини Джонсън в „изкореняване на демокрацията“ и призова всеки град в кралството да се присъедини към демонстрациите.

Както по-рано News News съобщи, британският премиер Борис Джонсън изпрати на кралица Елизабет Втора молба за спиране на парламента до 14 октомври тази година.

Искането беше одобрено, въпреки острите критики от много парламентарни фракции, които дори не изключиха отстраняването на правителството.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.