Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Туск: Има голяма вероятност Полша да напусне ЕС
6 Ноември 2018
Това е извънредно сериозен въпрос, драматично сериозен въпрос. Бих искал хората, които са поели по този път, да дойдат на себе си, заяви във Варшава бившият полски либерален премиер
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди полските консервативни управляващи, че има огромен риск страната им да излезе от ЕС, предаде Франс прес.

"Това е извънредно сериозен въпрос, драматично сериозен въпрос. Бих искал хората, които са поели по този път, да дойдат на себе си", заяви във Варшава бившият полски либерален премиер.

"Полекзит, тоест излизане на Полша от ЕС, за жалост ми изглежда възможен не защото (лидерът на управляващата консервативна партия) Ярослав Качински е намислил такъв план. Той казва, че няма такова намерение", каза Туск, но припомни, че и бившият британски премиер Дейвид Камерън не е възнамерявал да извади страната си от ЕС и всъщност е положил големи усилия да избегне брекзита.

"Няма значение дали Ярослав Качински планира излизането на Полша от ЕС или само задейства процеси, които може да доведат до това", заяви Туск, имайки предвид напреженията между Варшава и Брюксел.

Европейската комисия и някои страни от ЕС упрекват полските консерватори, че поставят в опасност основополагащите принципи на правовата държава, например с опита си да подчинят съдебната власт с редица спорни реформи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
07 Nov, 2018 | 02:58

Излезе от печат и се разграби по книжарниците монументалния труд на Бойко Борисоф "Що е сионизъм и има ли той почва у нас?" в него се разглеждат стремителните възрастови изменения на Сорос, който въпреки настояванията на Натаняху да удвои дамаджанките с българска кръв на 13 годишни цепенячета, предпочита да линее на очи! Докторите от Монт Синай (в Америка евреите се лекуват в свои болници) са установили ужасния факт, - от кръста надолу е парализиран, и отпред и отзад и невероятно - еврейските доктори са допуснали пропуск! Помислили го за бял пациент поради арийската му белизна на кожата, и по инструкция го подложили на многократно облъчвате! Той свикнал всичко да му е наред, си мислил че докторите си знаят работата, а те пък като са разбрали грешката си, са помолили Там където трябва, дирекцията с кодовото название ЦСКА (Централна Санитарна Корпорация Армагедон) - знаят учените че никой няма да се досети, да бъдат изпратени в България да покажат какво могат. В същото време, Главния Доктор на Синедриона който лично се грижи и за здравето на самия Генерален Секретар, настоява Сорос да се вразуми и вместо да се пъчи по цици из коридорите на Монт Синай, да замине спешно в България, където Бойко Борисоф ще го уреди веднага на конвеир от 13 годишни цепенячета, на които да прегризва вратовете с вратните прешлени, защото само така може да се усвоява праната! Зъбите му са в отлично състояние - той това може да си го позволи, - прави в Америка впечатление на хуманоид от друга галактика, както си е и в България със зъбите. Важното е да не се поддаде на маньовъра на Цецо, който ще се опита да му пробута циганчета за да обвини Бойко и измести от трона. Този Цецо е полезен за Синедриона с тази си тромава мисъл, но курса на подмладяване на Сорос е къде по важен. Очаква се и е нужно да стане като в добрите си години, за да може да участва като централна фигура в тържествата в София по случай приключването на операцията под кодовото название Геноцид! Обаче, както винаги, предателство в българските редици е пробутало Там където трябва, че Бойко и Цецо се боричкат кой ще се отърве от общуване със Сорос, тъй като е станал нетърпимо радиоактивен, че даже Монт Синай е под карантина? Генералният Секретар още няма решение? Казва, - добре че говорих по телефона с него, а не го посетих, както мислехме в ЦКто! А що се отнася до тандема Бойко - Цецо, той е незаменим! Погледнал към шестте Главни раби със всичко казващ поглед - тези мигащи опулени очи когато пробутват да се изръсиш за нещо много изгодно дето още го няма, но ако намекнеш по това ще превключат на - докога? че това си е антисемитизъм, отричане на холокоста! Те го погледнали по същия хазарски начин, утвърден от Синедриона още преди Хазарстан. Оставили въпроса за утре и потеглили към столовата, където дамаджанките с българска кръв ги чакали.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.