Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терористичен антентат в Русия
31 Октомври 2018
Взривът е станал пред в управлението на Федералната служба за сигурност в руския град Архангелск
Терористичен атентат е основната версия за взрива в управлението на Федералната служба за сигурност в руския град Архангелск. При инцидента загина предполагаемият извършител, трима служители на ведомството бяха ранени, съобщава БНР. 

Губернаторът на Архангелска област Игор Орлов подчерта, че не става дума за учение и че всичко е много сериозно.

Престъплението е станало вътре в сградата. От страната на входа територията около управлението е отцепена. Хората са евакуирани. Тримата пострадали са откарани в болница.

Специалисти установяват вида на взривното устройство.

Малко по-късно представител на Следствения комитет на Русия, цитиран от ТАСС, обяви, че взривът е дело на млад мъж - самоубиец, който е влязъл в сградата с чанта. Взривното устройство е избухнало в ръцете му, след като го извадил от чантата. Самоличността му се установява. 

Следственият комитет води наказателно дело за тероризъм. 

Според spb.kp.ru атентаторът е 17-годишен студент и е бил анархист, а за атаката е предупредил в социалните мрежи. Според изданието младежът, посочен като Михаил Ж., е учил в местния политехнически техникум. След атаката в социалните мрежи бяха открити послания, за които службите предполагат, че са писани от нападателя, само че под псевдоним. В постовете, подписани от Валерян Панов, се казва, че в сградата на ФСБ ще има терористичен акт, а авторът пише, че действа сам и не трябва да се търсят съучастници.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.