Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Серия от „взривни пратки“ до Клинтън, Обама и Си Ен Ен
24 Октомври 2018
Съобщенията за подозрителни пратки идват два дни, след като подобно устройство бе пратено до дома на Джордж Сорос в предградие на Ню Йорк
„Потенциални взривни устройства“ са били изпратени до дома на бившия кандидат за президент Хилъри Клинтън, до експрезидента Барак Обама, както и до бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк, което бе евакуирано, съобщи БНР.

Си Ен Ен пък твърди, че е бил заловен подозрителен пакет с взривно устройство, адресиран и до Белия дом.

Белият дом незабавно осъди „жалките“ действия срещу Обама и Хилари Клинтън. Това стана преди информацията за евакуацията на бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк заради подобен подозрителен пакет. Президентът републиканец Доналд Тръмп е опонент на демократите Обама и Хилари Клинтън, като на изборите през 2016 г. той надви съпругата на експрезидента Бил Клинтън. Тръмп редовно критикува Си Ен Ен.

Съобщенията за подозрителни пратки идват два дни, след като подобно устройство бе пратено до дома на Джордж Сорос в предградие на Ню Йорк. И по-малко две седмици преди междинните избори в САЩ, които ще покажат дали изборът на Тръмп е „инцидентен" или се превръща в тенденция.

Служител на правоохранителните органи е заявил пред „Ню Йорк таймс“, че „взривното устройство“, изпратено до дома на Клинтън в Чапакуа, Ню Йорк, е намерено от техник, проверяващ пощата на бившия президент и семейството му.

Според Сикрет сървис пакетът, адресиран до Обама, пък е бил задържан от служител на агенцията във Вашингтон в сряда сутринта.

„Пакетите бяха незабавно идентифицирани по време на рутинни процедури за сканиране на пощата като потенциални експлозивни устройства и бяха съответно третирани като такива“, се казва в изявление на помощник-специалният агент Мейсън Брайман. „Охраняваните лица не са получили пакетите, нито са били изложени на риск да ги получат“.

Брайман добави: „Сикрет сървис са инициирали цялостно наказателно разследване, което ще използва всички налични федерални, държавни и местни ресурси, за да определи източника на пакетите и да определи отговорните за тях лица".

Лейтенантът Джеймс Карол пък посочи пред Си Ен Би Си, че неговият отдел е подпомагал ФБР и тайните служби на САЩ за разследване на пакета, изпратен до семейство Клинтън, който е бил открит късно снощи.

В туитър съобщение в сряда клонът на ФБР в Ню Йорк потвърди за наличието на пакета, изпратен до Клинтън, но заяви, че ще отказва допълнителния коментар за хода на текущото разследване.

Според информация на телевизия Си Ен Ен е бил заловен и подозрителен пакет, изпратен до адреса на Белия дом. На този етап от Белия дом, или от Сикрет сървис нямат потвърждение на тази информация.

Си Ен Ен съобщи, че взривно устройството е било изпратено до пощенската станция на Time Warner Center в Ню Йорк, което е довело до евакуацията на част от корпоративни офиси в това число на Warner Media и офисите на други канали на Turner Broadcasting System като TNT.

Инцидентите са факт само два дена, след откриването на взривно устройство непосредствено пред дома на милиардера филантроп Джордж Сорос, който също се намира в предградие на Ню Йорк. Самата самоделна бомба беше открита в пакет, разположен в пощенската кутия пред дома на Сорос.

Според Си Ен Ен подозрителният пакет с взривно устройство, адресиран до Белия дом, бил подобен на изпратения до дома на Джордж Сорос и на тези, изпратени до домовете на Клинтън и Обама, като самите устройства са изглеждали елементарни, но функционални.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.