Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жертвите от атентата в Керч достигнаха 21 човека
18 Октомври 2018
Вече са известни имената на всички загинали. Единайсет от жертвите са непълнолетни
Жертвите на вчерашното въоръжено нападение срещу политехническия колеж в град Керч на полуостров Крим вече са 21, съобщиха местните власти, цитирани от ТАСС и БНР.

Вече са известни имената на всички загинали. Единайсет от жертвите са непълнолетни.

Седем от ранените остават в крайно тежко състояние, съобщи министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

44 ранени бяха приети в болници в Керч, Краснодар и Симферопол, 8 от най-тежко пострадалите се транспортират в момента с хеликоптери до лечебни заведения в Москва.

Заподозреният за масовото убийство 18-годишен студент в колежа Владислав Росляков е получил през септември разрешително за оръжие, а няколко дни преди нападението си е купил 150 патрона за пушката. Купил си е от местен магазин 12-милиметрова ловна пушка „Бекас“, с която вчера по обед откри стрелба в учебното заведение. Обучавал се е да борави с нея в стрелкови клуб в града. Интересувал се е от взривни вещества, като сам е изготвил двете самоделни бомби. Едната беше задействана в столовата на колежа, а другата беше намерена в личните вещи на младежа, след като той се самоуби. Владислав беше открит мъртъв в библиотеката на втория етаж. 

Разследващите работиха на мястото на трагичния инцидент през цялата нощ. Те установяват с кого е общувал заподозреният за престъплението 18-годишен студент Владислав Росляков, какви социални мрежи е посещавал, какви книги е чел, бил ли е в конфликт със състуденти или преподаватели. Родителите му са живеели разделени. Баща му е инвалид, а майка му работи като санитарка в местния онкологичен диспансер. Предполага се, че е членувала в забранената в Русия през август миналата година секта „Свидетелите на  Йехова“. Състудентите на Владислав го описват като много затворен и необщителен.

Ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов изрази предположението, че Владислав е имал съучастници при подготовката на нападението. Следователите проверяват за евентуални негови връзки с две украински националистически организации – „Десен сектор“ и „Украинска национална асамблея-Украинска народна самоотбрана“. 

В Крим е обявен тридневен траур в памет на жертвите. Учебните заведения работят по график, но под засилена охрана.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.