Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тийнейджър в Крим изтрещя - уби 17 човека в колеж и се гръмна
17 Октомври 2018
Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обяви към 15 часа българско време, че жертвите са 18, а ранените 47
Руският Следствен комитет (СК) съобщи, че разследването на днешния инцидент в политехнически колеж в Керч на полуостров Крим сочи, че 18-годишен студент в него е убил 17 души, след което се е самоубил.

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обяви към 15 часа българско време, че жертвите са 18, а ранените 47.

Очевидци, цитирани от РИА Новости, говорят за взрив и последвала стрелба, която продължила около 15 минути след експлозията.

В последното съобщение на СК предишното разследване за терористичен акт е преквалифицирано по друг член от Наказателния кодекс за убийство на две и повече лица.

Първоначалният оглед на телата показва, че те са починали от огнестрелни рани. Установена е самоличността на младежа, когото видеозаписи показват, че е влязъл в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. Това се оказал 18-годишният Владислав Росляков – студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е открито в помещение на учебното заведение, посочва СК.

Предварителните предположения на следователите от досегашната картина на престъплението говори, че младежът разстрелял намиращите се в колежа хора, а след това е извършил самоубийство.

По-рано през деня СК съобщи, че повечето от жертвите са учащи се. И че според първоначалните данни експлозията е станала в столовата на колежа, а във неустановеното взривно устройство е имало метални предмети. Такива се слагат за повече поражения.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви малко след първите съобщения за инцидента, че се разследва и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната гвардия определи взрива като терористичен акт.

Според преподавателка, цитирана от russian.rt.com, в училището е имало тържество и много гости. Първият етаж на сградата на техникума е пострадал най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Руските медии пишат, че не достигали линейки и че част от ранените са транспортирани в болници с леки автомобили или с коли на обществения транспорт.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
18 Oct, 2018 | 09:21

Разни крадливи колеги газ пикаят от яд, че не успяха да се доберат до такива събития предварително, и останаха в неведение. Така ще е и занапред!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.