Факти, Анализи, Коментари
   10 Декември 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Джип помете хора на площад в Китай - 11 загинали и над 40 ранени
13 Септември 2018
На място при нападението в град Хънян загинаха трима души, а по-късно в болници починали още 8 от над 40-те ранени при нападението
Единадесет достигнаха загиналите от действията на криминално проявен шофьор, който късно снощи се вряза с кола в хора в парк в Китай, след което продържи атаката с нож и лопата, предаде БНР.

На място при нападението в град Хънян, провинция Хунан, загинаха трима души, а по-късно в болници починали още 8 от над 40-те ранени при нападението. Веднага след него полицията арестува 54-годишния водач.

Смята се, че той нарочно е връхлетял с високопроходимия си автомобил си в парка, след това излязъл от колата и нападал хората с нож и лопата, съобщи в. „Пийпълс дейли“.

Според вестника извършителят Ян Занюн (54 г.), който действал сам, може да е бил подтикнат от желание „да отмъсти на обществото“. Това изглежда изключва версията за тероризъм, въпреки че се твърди, че в миналото мюсюлмански сепаратисти уйгури са използвали превозни средства за нападения.

Данните за нападателя сочат, че той е съден за много престъпления, сред които трафик на дрога, кражби и „умишлено нанасяне на телесна повреда“.

Китайците обичайно се събират вечер на обществени места, за да танцуват и да се наслаждават на хладния вечерен бриз, посочва АП.

Китайският закон ограничава продажбата и притежанието на оръжие и атаките срещу много хора обикновено са извършвани с нож или самоделни експлозиви.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.