Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Самолет излезе от пистата и падна е река в Сочи, има ранени
1 Септември 2018
Боинг 737-800 на авиокомпания "ЮТеър", пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му
Осемнайсет души, сред които три деца, са пострадали при инцидента със самолет на международното летище в Сочи през изминалата нощ, съобщи ТАСС, като цитира нови данни от министерството на здравеопазването на Русия. Преди това бе съобщено за шестима пострадали. Освен това от инфаркт почина служител от летището, съобщава БТА.

По данни на министерството на извънредните ситуации, Боинг 737-800 на авиокомпания "ЮТеър", пристигнал от Москва, при кацането е излязъл от пистата и се хлъзнал в река, при което било разрушено крилото и колесникът му и се запалил левият двигател. В резултат от избухналия пожар е изгоряло лявото крило и била повредена носовата част.

На борда имало 164 пътници и шестчленен екипаж, които са евакуирани, уточняват от авиокомпанията. В района на летището преди кацането е имало гръмотевична буря с проливен дъжд и силен вятър с пориви до 23 м/сек, съобщи метеорологичната служба. Южната транспортна прокуратура в Ростов на Дон е започнала разследване на инцидента.

Представител на местните спешни служби уточни пред ТАСС, че първоначално са били хоспитализирани 11 пострадали, от които сега остават в болница четирима.

Инцидентът обаче е взел една жертва. Починал е служител на летището в Сочи, който се е опитал да помогне при инцидента. Засега не се уточняват функциите му, но според първоначалната информация причината за смъртта му е инфаркт.

Руската Рен ТВ разпространи сурови видеоматериали от инцидента, заснети както от пасажери, така и служители на летището.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.