Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Поне 8 души загинаха при водно бедствие в Италия
21 Август 2018
Проливен дъжд наводни внезапно каньон, пълен с туристи, в националния парк Полино в Калабрия
Проливен дъжд наводни внезапно каньон, пълен с туристи, в националния парк Полино в Калабрия, Южна Италия, при което загинаха най-малко осем души, съобщи местната Гражданска защита. Първоначално информацията беше, че жертвите са пет.

По-късно беше уточнено, че са загинали четири жени и четирима мъже. Смята се, че всички са италиански туристи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Началникът на Гражданската защита в Калабрия Карло Танзи каза по телевизия Скай Ти Джи 24, че 12 души, сред които 10-годишно момче, са спасени от водите на внезапно придошлия планински поток Раганело, популярна туристическа дестинация. Те успели да намерят убежище на скалите и за да ги извадят, спасителите се спускали с въжета.

Момчето и още петима души са ранени. Всички пострадали са от група от 15 туристи. Не е ясно колко хора са в неизвестност, понеже в каньона е имало поне три групи в момента на бедствието.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.