Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха високопоставени представители на руския космически сектор
20 Август 2018
Следственият комитет на Русия отбелязва, че арестите са били извършени в рамките на разследване, водено с "активната помощ" на Федералната служба за сигурност
Трима високопоставени представители на руското ракетно-космическо предприятие "Енергия" бяха арестувани за корупция, предава БТА, позовавайки се на агенция "Франс прес". Задържаните са Алексей Белобородов - заместник-директор на компанията, която произвежда пилотираните космически кораби "Союз" и товарните "Прогрес", и двама негови подчинени. На тримата са повдигнати обвинения в опит за измама.

Следственият комитет на Русия отбелязва, че арестите са били извършени в рамките на разследване, водено с "активната помощ" на Федералната служба за сигурност.

В края на миналия месец ФСС проведе няколко обиска, насочени срещу руския космически сектор, в съответствие с разследване за държавна измяна, съобщиха местни медии. Те бяха проведени в Централния научноизследователски институт по машиностроене (ЦНИИмаш) - главния изследователски институт на руската космическа промишленост - чийто служител Виктор Кудрявцев бе арестуван.

Според в. "Комерсант" десетина служители от сектора са заподозрени, че са предали на западни тайни служби секретна информация за проекти за руски хиперзвукови оръжия.

В началото на март руският президент Владимир Путин се похвали с нови, по думите му, непобедими хиперзвукови и подводни оръжия, разработени от неговата страна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

наследникът на лилиите
21 Aug, 2018 | 10:37

Благодаря. Ще си помисля. Има време.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.