Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борис Джонсън: Не ни трябва Брекзит, който е "мек, еластичен и сякаш безкрайно дълъг" като ролка тоалетна хартия
23 Юни 2018
Екипът на Мей е на път да влезе в следващия кръг от преговори с партньори от ЕС, но все още трябва да определи точно какво иска от бъдещите отношения на Великобритания с континента
Британският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва за напускането на Евросъюза, в събота предупреди министър-председателя Тереза Мей срещу "Брекзит", който е "мек, еластичен и сякаш безкрайно дълъг" като ролка тоалетна хартия. На страниците на в. „Сън“ той писа по повод втората годишнина от историческото гласуване. В материала си Джонсън настоява срещу "Брекзит като тоалетна хартия“, използвайки жаргонната дума за тоалетна хартия, и призова премиера си да "изпълни мандата на народа и да достави пълен британски Брекзит".

Екипът на Мей е на път да влезе в следващия кръг от преговори с партньори от ЕС, но все още трябва да определи точно какво иска от бъдещите отношения на Великобритания с континента, особено в областта на митническото регулиране. Борещите се против Брекзит трябваше да отбележат годишнината по-късно в събота с демонстрация в Лондон, настоявайки за "гласуване на народа" дали да бъде одобрена окончателната сделка, която Мей сключи с ЕС, ако изобщо бъде постигнато споразумение.

Министърът на търговията Лиъм Фокс, отдавнашен евроскептик, настоява, че министър-председателят все още е готова да се откаже от преговорите, ако не бъде постигната задоволителна сделка. "Премиерът винаги е казвал, че никаква сделка е по-добра от лоша сделка", каза Фокс пред Би Би Си в интервю, излъчено в събота. „Важно е, когато влезем в следващата фаза от преговори, ЕС да разбере това и да повярва в него... Мисля, че нашите партньори в преговорите няма да бъдат мъдри ако си помислят, че премиерът просто е блъфирал.“/БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.