Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Три жертви при атентат срещу църква в Грозни
20 Май 2018
Установена е личността на четиримата нападатели, ликвидирани при спецоперацията, обяви чеченският лидер Рамзан Кадиров
При нападението срещу православната черква в Грозни са убити двама полицаи от охраната на храма и двама са ранени, убит е и един цивилен гражданин, съобщиха правоохранителните органи на Чеченската република, цитирани от ТАСС.

Установена е личността на четиримата нападатели, ликвидирани при спецоперацията, обяви чеченският лидер Рамзан Кадиров. По думите му трима от тях са местни жители - двама от село Гелдаган и един от село Аргунское в околностите на Грозни, а водачът на групата е от "съседен регион" на Руската федерация. Мюфтията на Чечения Салах Межиев нарече нападението "чудовищно престъпление", поръчано от чужбина.

"Най-страшното е, че престъплението е извършено през благословения месец Рамазан, когато са забранени всички разпри, войни и убийства. По кощунствен начин западните поръчители са решили да дестабилизират обстановката в Чеченската република, да предизвикат страх у жителите и гостите и да създадат изкуствена нестабилност в региона", смята чеченският мюфтия.

ръководителят на Синодалния отдел за връзки с обществеността и медиите на Руската православна църква Владимир Легойда нападението е "пореден опит на псевдоислямски екстремисти да сблъскат православните християни и мюсюлманите".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.