Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Десетки жертви при откриването на новото американско посолство в Йерусалим
14 Май 2018
Палестинското дружество на Червения полумесец каза, че 227 палестинци са ранени от израелски огън
Най-малко 18 палестинци бяха убити днес от израелски огън при протести по границата с Газа, които избухнаха в деня на откриването на новото американско посолство в Йерусалим.

Палестинското дружество на Червения полумесец каза, че 227 палестинци са ранени от израелски огън.

Решението на САЩ да премести посолството си от Тел Авив в Йерусалим доведе до силното недоволство на палестинците, които виждат в този ход дипломатическа подкрепа Израел да управлява целия град, източната част на който палестинците смятат за своя.

Същевременно израелската армия обяви, че се готви за опито за масово нахлуване през граниицата и е готова за тях, като вече е изградила няколко нива на сигурност по нея, предаде Асошиейтед прес.

Израелските войски са получили значителни подкрепления по границата, а в израелските населени места и между тях са разположени допълнителни сили, за да бъде защитено гражданското население в случай на нахлуване.

Израелската армия обяви района до граничната ограда с Газа за закрита военна зона, посочва ТАСС.

Военните заявиха, че по обед „около 10 000 нарушители на реда са се били събрали на няколко места по цялата ивица Газа”. По думите им „хиляди други се намират в района на палатковите лагери на около половин километър от оградата за сигурност”.

„Армейските подразделения използват средства за контрол на тълпите и откриват огън в съответствие с установените правила за бойни действия”, съобщиха още от израелската армията.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително