Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Владимир Путин започна четвърти мандат като президент на Русия
7 Май 2018
Той произнесе слово и 30 артилерийски салюта ознаменуваха тържественото събитие
Владимир Путин положи клетва като президент на Русия за четвърти път. Той произнесе слово и 30 артилерийски салюта ознаменуваха тържественото събитие, съобщава ТАСС. 

Ключовата задача през следващите години ще бъде чувствителното повишаване на доходите на руснаците, заяви Путин преди официалната церемония. Той благодари на правителството и премиера Дмитрий Меведев за успешната работа досега и заяви, че през всички години страната се е развивала и е вървяла напред.

„Най-важното е, че през всичките тези години страната се развиваше. Не само реагираше на възникващите проблеми, а вървеше напред. Действията на правителството позволиха да се преодолее спадът, да се осигури възстановяване и ново развитие в много сектори от икономиката. Като цяло икономиката започва да нараства. Не само беше осигурена стабилност, но и се създаде нова макроикономическа реалност с ниска инфлация“, заяви Путин.

Руските медии разпространиха днес проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение от първите дни на май. Резултатите сочат, че 82% от участниците одобряват работата на президента Путин. Този процент на одобрение се запазва от 2014 г., твърдят социолозите. Неодобрението през последните няколко години се колебая между 11 и 13%.

Владимир Путин си осигури оставане на власт до 2024 г., след като категорично спечели президентските избори на 18 март с над 76% подкрепа при 67 на сто избирателна активност. Късно снощи Путин събра на заседание в Кремъл членовете на кабинета и им благодари за свършената до момента работа, съобщи президентския говорител Дмитрий Песков. От думите му стана ясно, че президентът е дал висока оценка на премиера Дмитрий Медведев.

Промени в правителството със сигурност ще има, но най-вероятно Медведев ще запази поста си. Кабинетът ще подаде оставка, след което министрите ще продължат временно да изпълняват задълженията си до избирането на ново правителство.

Още днес държавният глава ще обяви избора си за премиер. Ако кандидатурата бъде одобрена от Държавната Дума, в което няма никакво съмнение, новият премиер има едноседмичен срок да предложи структурата и персоналния състав на кабинета.

Церемонията по полагане на клетва от Владимир Путин бе предшествана от протести през почивните дни по призива на опозиционния лидер Алексей Навални, завършили с множество арести. Действията на полицията бяха осъдени от Европейския съюз и Съединените щати.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.