Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цацаров: Отказахме на САЩ да арестуваме още четирима българи
12 Април 2018
Главният прокурор Сотир Цацаров направи изявление във връзка с искането за екстрадиране на българския гражданин Желяз Андреев
От Интерпол във Вашингтон преди около час и половина в българското МВнР са получени документи да бъдат задържани още четири български лица. Две жени и двама мъже, те са установени в София. Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който направи изявление във връзка с искането за екстрадиране на българския гражданин Желяз Андреев, предава Фокус.

Главният прокурор уточни, че става дума за двама мъже - родени през 1980 г. и 1986 г., и две жени - родени през 1987 г. и 1969г., за които е установено от органите на МВР, че се намират на територията на град София и единствените действия, които могат да бъдат предприети спрямо тях е незабавно издаване на постановление и задържане. „Задържането се претендира на същото основание, каквото се претендира за Желяз Андреев - на базата на същите обвинения, на същите съдебни актове, които са издадени.

Това означава, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния компетентен окръжен прокурор, който трябва да внесе искания в Софийски градски съд за временно задържане", обясни Цацаров.

"Българските граждани трябва да бъдат защитени от българската прокуратура", каза още Цацаров.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.