Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Башар Асад: Военна намеса на Запада ще нагнети нестабилност в региона и в целия свят
12 Април 2018
Асад посочи, че "изявленията на някои западни политици за възможно военно нападение срещу Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни"
Сирийският президент Башар Асад каза днес, че всяка военна намеса на западните държави срещу неговата страна ще нагнети "повече нестабилност в региона и в целия свят", предаде ТАСС.

Той говори на среща с гостуващия в Дамаск висш член на иранското ръководство Али Акбар Велаяти, който сега е съветник на върховния лидер на Ислямската република аятолах Хаменей.

Асад посочи, че "изявленията на някои западни политици за възможно военно нападение срещу Сирия се основават на изфабрикувани от техните протежета данни".

"След всяка наша победа на бойното поле на Запад се надигат гласове и се чуват заплахи срещу нас в опит да бъде променен ходът на събитията, Е, но такива гласове и евентуални действия няма да допринесат за нищо, освен да засилят нестабилността в региона и да изложат на заплаха международния мир и сигурност", подчерта сирийският президент.

Иранският пратеник, от своя страна, заяви, че Техеран поддържа твърдостта на Сирия и на нейния народ във войната срещу тероризма".

Той посочи също, че "заплахите на някои западни страни да нападнат Сирия се основават на лъжи след освобождението на Източна Гута". "Това е повтаряща се лъжлива пропаганда, която се използва всеки път след поредното поражение на поддържаните от САЩ бунтовници в Сирия.

Ядосани от разгрома на своите наемници на бойното поле, САЩ и техните съюзници повтарят измислиците за употреба на химическо оръжие в Сирия", каза Велаяти в интервю за агенция Тасним.

Сирия и Иран "съвместно ще противодействат на провокациите и агресивните заплахи от страна на САЩ, Израел и техните съюзници", подчерта иранският политик.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.