Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тръмп мисли за Сирия
12 Април 2018
Съединените щати все още нямат окончателно решение какъв да е отговорът на химическата атака в Сирия, заяви говорител на Белия дом
Ще има ли военен удар в Сирия? Вашингтон продължава интензивни консултации със съюзниците си. Съединените щати все още нямат окончателно решение какъв да е отговорът на химическата атака в Сирия, заяви говорител на Белия дом.

„Президентът не е поставил график, но все още има няколко други опции. Все още ги обмисляме. Крайното решение все още не е взето", категорична беше Сара Сандърс.

За военен отговор на химическата атака в сирийския град Дума президентът Доналд Тръмп трябва да получи по конституция подкрепата на Конгреса. Самостоятелно решение има право да вземе само ако е за борба с тероризма.

Източници на Си Ен Ен твърдят, че ако се вземе решение за военен отговор, той може да бъде нанесен в края на седмицата.

Вашингтон води разговори с Израел Саудитска Арабия, Франция и Великобритания. Тръмп е разговарял по телефона и с турския президент Ердоган.

Британският премиер Тереза Мей днес свиква правителствено заседание по темата.

Според Би Би Си, Мей е готова да даде зелена светлина за участие на Великобритания във военни действия без да иска за целта подкрепа от парламента.

Съветът за сигурност на ООН днес също ще заседава извънредно заради ескалацията на напрежението около Сирия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.