Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Юлия Скрипал е изписана от болницата и отведена на сигурно място
10 Април 2018
Юлия Скрипал е изписана от болницата, съобщиха телевизия „Скай нюз" и BBC. След като бе изписана от болницата, тя бе отведена на сигурно място, твърди BBC NEWS, съобщава RT.

Преди дни се появиха информации, че и бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори. Новината беше съобщена от телевизия "Скай нюз" и цитирана от световните агенции.

Случаят "Скрипал" започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ.

От Лондон твърдят, че той е разработен в Русия и на тази основа се заключи, че Москва е отговорна за случилото се. Руската страна категорично отхвърли обвиненията, посочвайки, че програмата за разработването на подобен вид газ не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

Великобритания изгони 23-ма руски дипломати и предприе други антируски мерки, след което Москва отговори, изгонвайки същия брой служители на британското посолство.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.