Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов български посланик в Москва
5 Април 2018
Причина за смяната е, че мандатът на Бойко Коцев изтече
Българското правителство одобри смяната на посланика ни в Москва, потвърдиха за NOVA от кабинета, съобщава КРОСС. На мястото на Бойко Коцев ще замине Атанас Кръстин, който в момента е външнополитически съветник на президента Румен Радев.

Причина за смяната е, че мандатът на Бойко Коцев изтече.

Решението на правителството ни беше забавено, докато се чака одобрение от руска страна. След като то е получено, на закрито заседание в сряда кабинетът е гласувал рокадата.  

КОЙ Е НОВИЯТ НИ ПОСЛАНИК В РУСИЯ

Атанас Кръстин е роден през 1958 г. в град Гоце Делчев.

Завършва немска езикова гимназия в град Пазарджик, след което следва международни отношения в УНСС в София и МГИМО в Москва, със степен магистър по международни отношения.

Завършва дипломатическия курс на федералното министерство на външните работи на ФР Германия в Бон и Берлин, както и курсове за държавни и висши държавни служители към Центъра по въпросите на сигурността Джордж Маршал в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

От 1987 г. работи непрекъснато в различни структурни звена и дирекции на министерството на външните работи на България, като е преминал всички дипломатически рангове от аташе до посланик.

Работил е и в редица дипломатически представителства на Република България в Азия и Европа.

Сред позициите, които е заемал зад граница са ръководител на политическата служба в посолството ни в Берлин, генерален консул на Република България в Бавария и Баден-Вюртемберг /2006-2010 г./ генерален консул на Република България в Ниш, Република Сърбия /2012-2016 г./.

Владее немски, английски, руски и виетнамски езици.

Назначен е за секретар по външната политика с указ на държавния глава №48 от 23 януари 2017 г. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.