Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лавров: Разумните хора не вярват в приказки за виновността на Русия по случая „Скрипал"
5 Април 2018
Руският външен министър призова всички колеги „да разглеждат всички проблеми в международно-правовата област честно и с оглед на предявените доказателства"
Състоялата се в сряда дискусия в Хага на извънредната сесия на Изпълнителния съвет на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) е показала, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки за виновността на Русия по случая „Скрипал".

Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на VII Московска конференция по международната сигурност, цитиран от ТАСС и "Фокус".

„Неприемливо е, както по отношение на инцидента в Солсбъри, така и в цяла редица други ситуации - от изборите в САЩ до химическите атаки в Сирия и референдума в Каталуния - вместо да се дават конкретни факти, вместо да се провежда честно разследване, да се изказват голословни обвинения", отбеляза Лавров. „Само в известната книга на Луис Карол кралицата изисква първо да се издаде на подсъдимия присъда, а вече след това слуша мнението на журито: виновен ли е, или не.

Но Карол все пак е писал сатира, използвайки жанра на приказките. Вчерашната дискусия в Хага показа, че уважаващите себе си възрастни хора не вярват в приказки".

Руският външен министър призова всички колеги „да разглеждат всички проблеми в международно-правовата област честно и с оглед на предявените доказателства". „Ние сме готови за такава съвместна работа, както за пореден път подчерта вчера президентът на Русия Владимир Путин, изказвайки се на пресконференция в Анкара", добави той.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.