Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тежък удар за дигиталните валути
30 Март 2018
Поредните агресивни разпродажби причиниха намаляване на пазарната им капитализация с цели 25 млрд. долара
Дигиталните валути преживяха нов тежък удар по време на търговията в четвъртък, като поредните агресивни разпродажби причиниха намаляване на пазарната им капитализация с цели 25 млрд. долара, съобщава финансовата агенция MarketWatch, предаде БНР.

Водещата криптовалута в лицето на биткойн се обезцени в даден момент от вчерашната търговия с 9,3%, пробивайки трайно под нивото от 7500 щатски долара. Спадът на биткойна се задълбочи и в началото на петъчната търговия до дъно от 6620 долара, преди да последва отскок обратно над психологическата бариера около 7000, като водещата критповалута поскъпва с близо 3% към 7250 долара.

Останалите дигитални валути също претърпяха сериозни загуби от и над 10% по време на търговията в четвъртък. Етериумът се обезцени с 11,2%, пробивайки под нивото от 400 долара, Биткойн кеш пък се срина с 14,7% към 733 долара, Лайткойн - с 11,2% до 117 долара и Рипъл - със "скромните" 7,6% към 53 американски цента (0,53 долара).

По този начин пазарната стойност на криптовалутите се сви само в рамките на вчерашната търговия с 25 млрд. щатски долара и вече спадна под 300 млрд. долара до 4-месечно дъно от 273 млрд. долара, според данни на CoinMaketCap.

От началото на годината финансовата индустрия с дигитални валути отчита рязко влошаване с оглед на серията закривания на електронни борси за търговия, предприетите по-затегнати регулаторни мерки в редица държави и в резултат на решението на водещи социални интернет медии да преустановят рекламирането на криптовалути. Всички това доведе до понижаване на цената на редица криптовалути към нови дъна за 2018 година.

Една от причините за "кошмарния" четвъртък беше новината на японската агенция Nikkei за затварянето на поредни две борси за търговия с криповалути - Mr. Exchange и Tokyo GateWay с оглед на засилващата се регулация от страна на Агенцията за финансови услуги на Япония (FSA). По-строгата регулаторна политика в страната на Изгряващото слънце е факт след кражбата от борсата Coincheck на криптовалути за около 530 млн. щатски долара.

В своя интернет блог компанията Mr. Exchange заяви, че обсъжда процедура за връщане на клиентските активи, като на по-късен ще обяви конкретни мерки в тази посока.
Компанията Tokyo GateWay все още не е направила официално съобщение след информацията на агенция Nikkei.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.