Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина Стивън Хокинг
14 Март 2018
Основна област на научните му изследвания бяха космологията и квантовата гравитация, много време той посвети на изучаването на черните дупки
Британският астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст, в дома си в Кеймбридж, съобщиха от семейството му.

Основна област на научните му изследвания бяха космологията и квантовата гравитация, много време той посвети на изучаването на черните дупки.

Хокинг е автор на множество научно-популярни книги, сред които "Кратка история на времето", станала международен бестселър и направила го един от най-известните учени след Алберт Айнщайн, отбелязва Ройтерс.

Хокинг спечели любовта на милиони хора със своята загриженост за бъдещето на света:

"Като малко момче обичах да разглобявам неща. Исках да разбера как работят. След това насочих вниманието си към по-големи неща - като Вселената. Тръпката да откриеш нещо, което никой преди това не е знаел, е несравнима. Искам да споделям вълнението си с всички.

Моето предизвикателство е заболяването ми - Амиотрофична латерална склероза, имам го от 21-годишна възраст. То обаче не ми попречи да изследвам Вселената с ума си и да имам три прекрасни деца", казва в едно от интервютата си британският астрофизик.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.