Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Български наемници се бият срещу Ислямска държава
20 Февруари 2018
Тези формирования са под шапката на президента на Чечня Рамзан Кадиров и формалната им кауза е да се борят срещу ИДИЛ в Сирия
Български наемници участват във военни формирования, които се бият в Сирия срещу „Ислямска държава". Това обяви в предаването „Свободна зона" на ТВ Европа журналистът и режисьор Нидал Алгафари. Информацията му идва от Мохамед Абдула, който е дългогодишен кореспондент на „Ал Джазира" и в момента живее в Истанбул, съобщава КРОСС.

"Тези формирования са под шапката на президента на Чечня Рамзан Кадиров и формалната им кауза е да се борят срещу ИДИЛ в Сирия", уточни Алгафари. В тях участват наемници от различни националности.

„И сега в един момент се появяват хората на Кадиров или на други такива паравоенни ръководители, които изпратиха едни бойци, защото много дълго молеха: „Дайте ни на нас ние да се разправим с тях, ние ще покажем какво можем". И се появиха тези наемници, които са от много националности, те не са само от една националност - не са само руснаци, не са само украинци, но са и сърби, включително има в тях и българи. Българи, които са наемници и участват, включително смятаме, че в този удар, в който удариха американските командоси, че там има и загинали българи", заяви Алгафари.

"Източникът, който го имаме, е човек, който много добре познава и България, познава много добре и Близкия Изток. Бил е дълги години кореспондент на „Ал Джазира", в момента е в Истанбул. Той е човек, който е завършил в България и се казва Мохамед Абдула. Това е по негова информация, която тръгна от източници, които смятам, че са достоверни. Те не се бият под флага на Русия - те се бият под каузата, че трябва да спрат ислямската напаст, която ни нападна, че трябва да се борят срещу тероризма, т.е. едни наемници, които дали отиват за кауза не мога да твърдя, но повечето според мен са хора, които отиват срещу доброто заплащане, което получават," каза още Нидал Алгафари.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително